Стільниці зі скла

Які основні аргументи проти скла? Перший заснований на сумнівах щодо його надійності та безпеки. Що не кажи, а скло б’ється, розлітаючись на уламки. Другий аргумент стосується комфорту. Багатьом скло здається жорстким і холодним матеріалом, а вироби з нього – бездушними і нудними. Спробуймо обговорити ці та інші аспекти.

Міцність та крихкість.

Можливо, ще не всі знають, що при виробництві меблів в основному використовується загартоване скло (хоча краще це питання щоразу додатково уточнювати). Що це означає? А те, що воно в п’ять-шість разів міцніше за звичайне. Якщо “сире” полотно розміром 11м і товщиною 8мм витримує розподілене навантаження в 50кгс, то загартоване-300кгс. Тому на стільницю із загартованого скла може спокійно забратися доросла людина (щоб, наприклад, виправити фіранки).

Відзначимо, що експериментувати з меблями на колесах або оснащеними розсувним або підйомним механізмом не варто – є ймовірність, що колеса та механізми вийдуть з ладу. Інформацію про допустимі навантаження за бажання можна отримати у продавця чи виробника. І ще важливо пам’ятати, що максимальне навантаження має розподілятися по скляній поверхні, а не концентруватися в одній точці.

Стільниці із загартованого скла не страшні удари масивного ножа, що впав (на відміну від стільниці зі скла звичайного). Відповідно до стандартного тесту, загартоване скло товщиною 4мм, виготовлене відповідно до вимог ГОСТу, витримує удар 45-кілограмового мішка зі свинцевим дробом, що впав з висоти 120см. Однак меблеві поверхні зазвичай робляться з значно товстішого полотна-від 8 до 20мм. Чотирьохміліметрове зустрічається хіба що у дверях тумбочки чи шафи.

А якщо полотно все ж таки розбилося і розсипалося на уламки? У загартованого скла вони не є небезпечними (округлої форми, без гострих кромок). Якщо ж меблі виготовлені з триплексу (двох скляних листів, склеєних прозорим полімером), уламки залишаться на сполучному прошарку. Аналогічну дію захисна плівка, яку для безпеки наклеюють на скло.

Загартоване скло

В архітектурі та оформленні інтер'єрів приміщень часто використовують різні конструкції зі скла. Застосування суцільноскляної конструкції вимагає підвищених заходів безпеки, оскільки скло при руйнуванні може завдати шкоди оточуючим. Читати

Скляна підлога та стеля

Скляні підлоги та стелі – атрибут стильного інтер'єру. Вони вимагають виваженого підходу та уважного ставлення. Проектування підлог та стель зі скла, особливо якщо йдеться про ексклюзивне замовлення – це завжди цікаве та непросте завдання. Читати

Scroll to Top